» » Diemme Capsules: de plank raak…

Diemme Capsules: de plank raak…

Geplaatst in: Koffieberichten | 0
Dispenser met de Diemme Capsules
Dispenser met de Diemme Capsules
Niet snel ben ik onder de indruk van alle nieuwe koffiesystemen die beweren de lekkerste koffie te bieden. Dat doen ze immers allemaal en in de praktijk blijkt de smaak dan vaak toch tegen te vallen. Ik was dan ook erg benieuwd naar de nieuwe machine van Diemme (die-Emme), het systeem dat werkte met koffiecapsules.

Waarom doet ie nou zo ingewikkeld met dat die-Emme zult u zich afvragen? Nou alles heeft zo zijn reden. En mijn schrijfwijze heeft vooral te maken met de machine: de grote blauwe M. Misschien niet meteen het toonbeeld van Italiaans ontwerp, maar een koffie die er uit komt! (Gelukkig komt Diemme ook met andere modellen).

De Kantoor Capsule machine van Diemme
De Kantoor Capsule machine van Diemme

Even terug naar de koffie. Zelden zo mooi een koffie uit een easy serving machine gekregen als met het Diemme capsule-systeem. Werkelijk prachtig, zeer fraaie crema, zeer goed van temperatuur en vooral ook: subliem van smaak.

Kanttekening: handmatig espresso maken (molen-malen-tampen-machine-juiste doorlooptijd) als je weet wat je doet, kan een mooier resultaat geven. Laat ik het in cijfers uitdrukken: met het capsulesysteem haal je keer op keer een 9 min. Handmatig kun je een 9,5 halen. Maar of je dat keer op keer bereikt…. Als je gaat voor perfecte smakende espresso en gemak – geen gedoe met losse koffie en afval – dan is dit dus de machine die je moet hebben!

Hoe werkt het? Je pakt een in folie verpakte capsule, haalt deze uit de verpakking, opent het klepje boven op de machine, laat de capsule er in glijden, doet het klepje weer dicht (je duwt nu de capsule naar beneden) en drukt op de schakelaar voor koffie. Na ongeveer 25 seconden druk je deze weer uit, en je hebt een perfecte espresso!

Het enige afval is dan nog het zakje waar de capsule in heeft gezeten. De cup zelf valt namelijk in het interne afvalbakje van de machine. Perfect dus voor mensen die een hekel hebben aan alle rommel die espresso met zich mee brengt!

De koffie is in vier verschillende varianten verkrijgbaar: Super, Aromatica, Cafeïnevrij en als Lungo. Daarmee dekt Diemme denk ik zeer goed de markt: de super en aromatica voor de espressodrinkers, de lungo voor de Hollandse kop koffie. Naast dit alles zijn de capsules nog verkrijgbaar in Orzo, zwarte thee, thee met citroen, groene thee en de niet te drinken warme bosvruchten drank (althans ik vind ‘m niet lekker), die in Italië standaard lijkt te zijn.

Diemme Capsule Machine voor thuis
Diemme Capsule Machine voor thuis

Diemme is druk doende een machinelijn te ontwikkelen voor dit koffiesysteem. Een fraai retromodel voor thuisgebruik (zier hieronder), de M voor kantoren en kleine bedrijfjes en een prachtig dubbelsysteem met heetwater en stoom voor de horeca.

Diemme Capsule machine voor de horeca met stoom en heet water
Diemme Capsule machine voor de horeca met stoom en heet water

Ik verwacht hiermee dat Diemme de plank hiermee raak gaat slaan. Dus als u belangstelling heeft, laat het even weten. En, uiteraard kunt u proeven: de di-Emme staat bij ons in de winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.