Cafeïnevrije koffie tegenwoordig lekker

Als iemand het vroeger over cafeïnevrije koffie had, dan trok je al snel een gezicht als dat van een oorwurm. “Cafeïnevrij, dat drink je toch niet? Dat smaakt toch nergens naar?”, was daarbij de meestal geuite uitdrukking die de mond ontsnapte. Sinds ik in de bonen zit, weet ik beter. Het begon 6 jaar geleden toen Trottet mij een proefpakket met hun espressopods toezond. Helaas, zo dacht ik toen, hebben ze ook een berg van de cafeïnevrije dingen erbij gedaan. Zonde….Maar als echte Nederlander kon ik het niet verkroppen om deze zomaar weg te gooien en het was natuurlijk ook spannend om de deca’s uit te proberen.

cafeinevrije koffie
Cafeïnevrije Bonen en pads gelardeerd met Nougat van Sorelle Nurzia

Sindsdien heb ik nooit meer gedacht dat cafeïnevrije koffie niet lekker is. Integendeel, zowel de Trottets die ik zes jaar geleden voor het eerst proefde, als alle andere cafeïnevrije koffies die ik sindsdien heb gedronken zijn gewoonweg lekker. Niks van “smaakt nergens naar” of een gezicht als een oorwurm. Nee, om eerlijk te zijn, smaakt het net zo goed als alle andere espressokoffie die ik drink.

Om hier een kleine proef op de som te nemen, heb ik een groep Kiwani’s, – gegoede mannelijke burgers, die goede doelen steunen en zich op hun bijeenkomsten graag willen laten vermaken – blind vijf verschillende koffies laten proeven, waaronder een cafeïnevrije koffie. Daarbij kregen ze de opdracht te vertellen welke de cafeïnevrije koffie was. Je kunt al raden, elke koffie kreeg min of meer hetzelfde aantal stemmen, de cafeïnevrije koffie was niet te onderscheiden van de andere…

Tegenwoordig drink ik cafeïnevrij en “gewone” koffie door elkaar. Ik drink lekker mee met mijn vrouw die cafeïnevrij drinkt. Ik drink zelf in de winkel met cafeïne. En hoewel ik het niet kan bewijzen: ik heb sindsdien minder vaak last van hoofdpijn.

In onze winkel vindt u cafeïnevrije koffiebonen van Alberto, Mokarico, Diemme en Roen. Deca pads zijn er van Trottet, Compagnia dell’Arabica en Diemme (caffe Bianco).

Bekijk onze winkel

Aanbiedingen

Best verkopend

JURA Claris Blue Waterfilter Diemme Oro

JURA Claris Blue Waterfilter
Het JURA Claris Blue waterfilter is geschikt voor …
Diemme Oro
Diemme Miscela Oro is nu al een klassieker en is v…
JURA Reinigingstabletten
De originele JURA reinigingstabletten in de standa…
JURA Claris White Waterfilter
Het Claris White waterfilter van JURA is voor de J…
Monin Caramel Siroop
Siroop met caramel smaak. Erg lekker in koffie,…

Recenten berichten

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *