» » Battista – koffie branden als ambacht

Battista – koffie branden als ambacht

Geplaatst in: Koffieberichten | 0

Bijna 80 jaar geleden begon Gisuseppe Battista zijn koffiebranderij in het Italiaanse Triggiano, vlakbij de havenplaats Bari. Verkocht hij in eerste instantie alleen groene, onbewerkte koffiebonen, na de oorlog kocht hij een kleine koffiebrander om nog meer te kunnen bieden. Giuseppe begreep al snel dat het branden van koffiebonen werkelijk een vak is. Volgens hem het moeilijkst en tegelijk zo bepalend voor de smaak van goede koffie.

niet vette koffiebonen

Van een kleine koffiebrander naar bekend merk

Hij verdiepte zich in het brandproces en het duurde niet lang of hij was een succesvolle koffiebrander die de beste smaken uit de bonen haalde. Giuseppi was voortdurend op zoek naar verbeteringen en verfijnde melanges. Hij verstond zijn vak en groeide uit tot een écht koffiemerk.

Prijswinnende koffie Battistino

Tegenwoordig runt Michele Battista, kleinzoon van Giuseppe, met zijn zoons de moderne koffiebranderij. De koffiebonen, zo veel mogelijk fair-trade en biologisch, worden nog steeds gebrand op ambachtelijke wijze, zoals zijn opa dat deed. Niet voor niets won de branderij in 2010 de prestigieuze internationale “medaglia d’Oro” voor een van koffiebonen én de ese-pads van Battistino. Met recht een bekroning op zijn werk.

Echte Zuid-Italiaanse koffie

De koffiebonen van Battista zijn echte Zuid-Italiaanse koffies. Ze hebben karakter en zijn krachtiger van smaak zonder bitter te worden. En de koffies hebben een heerlijke nasmaak! De bekroonde Battistino is verpakt in een stijlvol blik dat je goed kunt afsluiten, zodat alle aroma’s bewaard blijven. Ook proberen? Koop hier jouw Battistino van Battista.

Ambacht nu ook in capsules

Nieuw bij de Koffiethuiswinkel: Nespresso compatible capsules van Battistino. We hebben drie verschillende smaken voor je uitgezocht. De Lungo voor een kop gewone koffie. Dan hebben we ook nog de Intenso en Arabica voor je. Beide vol en krachtig van smaak, zonder bitter te worden. Bestel ze nu in onze webshop.

Laat een Reactie Achter