Arabica koffiebonen

Ontdek het exclusieve assortiment Arabica koffiebonen van de Koffiethuiswinkel. Alle soorten koffie in dit assortiment bestaan voor 100% uit Arabica bonen. Wij bieden alleen premium koffiebonen aan van merken als Diemme, Agust, Bendinelli en Lagenovese. 

Daarnaast kan je bij de Koffiethuiswinkel ook koffiebonen bestellen van ons eigen merk, Pink Moka. Ontdek ons assortiment premium Arabica koffiebonen.

Toont 1 - 26 van de 26 producten
Toont 1 - 26 van de 26 producten

Over de Arabica koffiebonen

Er zijn meer dan honderd verschillende soorten koffiebonen, maar eigenlijk worden er slecht 2 echt gebruikt voor de koffie die wij dagelijks drinken. Dit zijn de Robusta en Arabica koffiebonen. De Arabica bonen komen van de koffieplant ‘Coffea arabica’. Deze plant groeit op grote hoogte, zo rond de 1500 meter, daarom kom je deze koffieplanten ook met name tegen in gebieden met gebergtes, zoals Midden-Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De koffieplanten groeien met name in streken rond de evenaar, tussen de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring. Dit gebied wordt ook wel de ‘bean belt’ of de ‘coffee belt’ genoemd. In vergelijking met de Robusta plant, maakt de Arabica plant minder cafeïne aan. De cafeïne in koffieplanten wordt gebruikt om de plant te beschermen. Op de hoogte waar de Arabica plant groeit is de plant minder gevoelig voor ziektes en aantasting van dieren, wat zorgt voor een zachte smaak. Robusta koffiebonen bevatten veel meer cafeïne, omdat de plant groeit op lager gelegen gebieden. Dit zorgt voor een sterk en bitter kopje koffie. In totaal zijn er meer dan 20 verschillende soorten bonen van de Arabica plant. Beide soorten koffiebonen worden ook wel gemengd. Door de Robusta boon te combineren met Arabica bonen, is het mogelijk om te komen tot de perfecte koffie. Welke koffiesoort voor jou perfect is, is echt een kwestie van proeven en proberen. De smaak van koffie wordt naast de soort boon bepaald door de herkomst, de koffiebrander en de kwaliteit van de boon. Ook als je 100% Arabica koffiebonen gebruikt voor je kopje koffie kan de smaak verschillen. Probeer dus vooral veel verschillende soorten koffie uit om te ontdekken wat jouw favoriete koffie is. Koffie bestellen bij de Koffiethuiswinkel

Koop je Arabica koffiebonen bij de Koffiethuiswinkel en ontdek de premium koffie voor jou! Naast een welkomstkorting, spaar je bij elke bestelling voor loyalty. Wil je onze verschillende soorten koffie van Pink Moka proberen? Dan kan je deze ook in kleine verpakkingen kopen.