Agust Etiopia ESE espressopads

  • Middelkrachtig, karaktervolle en fruitige Afrikaanse koffie.
  • Aroma's van Grapefruit - Mandarijn - Honing
  • Op groter hoogte verbouwde koffie uit Etiopië in de regio Sidamo, in het gebied Yrgalem, tussen 1600 en 1900 meter boven zeeniveau.
  • 18 of 50 stuks
  • 44 mm - per stuk verpakt.
€ 22,11
Incl. btw
Direct leverbaar

 

Gratis verzending v.a. €50

 

Vertrouwd shoppen met Webwinkel Keur

 

9 / 10 (2190 beoordelingen)

 

Vaste-klanten korting

Verfijnde single origin, vol met citrustonen, een echte Ethiopische koffie!

Ethiopische hooggelegen koffie uit de regio Sidamo, Yrgalem, geteeld tussen 1600 en 1900 m boven zeeniveau.
Het wasstation dat zich bezighoudt met de verwerking is eigendom van Abdullah Bagersh, een prominent figuur in de koffiewereld. Daar leveren kleine producenten hun oogsten af, meestal in zeer kleine hoeveelheden. De bonen worden onmiddellijk gestript met speciale strippers en vervolgens geselecteerd op basis van de dichtheid van de bonen, in fermentatietanks geplaatst waar ze 24-48 uur blijven. Daarna worden ze opnieuw geselecteerd en gereinigd in de waskanalen met schoon water; daarna worden de bonen verzameld in tanks waaruit vrouwen ze halen en met grote manden naar de verhoogde terrassen dragen waar ze de bonen uitdelen om ze in de zon te drogen. Het hoge temperatuurbereik herinnert ons eraan dat we ons niet op zeeniveau bevinden, maar op plateaus, waar zich bij zonsondergang een aanzienlijke vochtigheid vormt. Om deze reden worden de bonen bedekt met tafelzeil dat de volgende ochtend wordt verwijderd, om verder te gaan met het drogen dat eindigt wanneer de bonen een vochtgehalte van 12% hebben”.
Espressobereiding geeft een elastische crème, een elegante complexiteit van aroma's, met bloemige en citrustonen zoals grapefruit en mandarijn en een zoetheid die doet denken aan honing in de afdronk.

Agust
8010293251494

Datasheet

Koffiesterkte
Middelkrachtig

Specifieke referenties

ean13
8010293251494